Másképp vagyunk egyformák


    Szabad óráimat kihasználva,és az előző cikken felbuzdulva eldöntöttem, hogy újra billentyűzetet ragadok. Hogy fiúk, illetve férfiak (ki minek érzi magát ugyebár) is tanuljanak újat magukról, ezért kicsi ismeretterjesztés következik cukorkás papírba csomagolva. Ígérem, ez most nem amolyan „gyűlöljük a férfiakat, mert nem nők“ szeminárium lesz…azt meghagyom Valentín napra (muhahaaa) 🙂 . Viccet félretéve, ki is a teremtés koronája? Ki fog derülni.
    Tudtuk,hogy Embereink agytömege nagyobb a miénktől? Ez tény, de ugye jóból nem adnak sokat hölgyeim (szoktam vala mondani ugyanezt, mikor a testmagasságomat méltatják). Nem kell ám félnünk –mindössze két tábla csoki súlyával vagyunk lemaradva. A férfi agy tömege 1332g és a nőké 1100g – persze a számadatok átlag értékek. Dagadnak a büszke férfi májak miii? De el kell szomorítsam őket…nem a méret a lényeg. Persze a női agynak is vannak legjei. A mi agyunkban erősebb az összeköttetés a két agyi félteke között. (Istenke ad és elvesz ugyebár 🙂 ).
   S hogy mitől lesz nő a nő?Hát a hormonok miatt. Persze ösztrogén és tesztoszteron a teremtés koronáiban és azoknak „oldalbordáiban“ is egyaránt jelen van, csak az arányuk változik. Mindez még a méhben kialakul –bezony! Már olyan korán képesek vagyunk eldönteni,hogy akarunk-e micsodát a lábunk közé vagy éppen nem. Köztudott, hogy a lányoknak petefészkük van és ez termeli az ösztrogén meghatározó részét. A férfiak herével rendelkeznek, ami pedig a tesztoszteront. És ezen hormonok döntnek aztán a fejlődésünk további részéről. De van ám itt még fondorlat a dologban! Ugyanis a tesztoszteron képes eljutni a méhben fejlődő magzat agyába, de az ösztrogén a lányok estében nem. Ettől lesz fiú a fiú…majdnem. Mert a férfiagyban az odáig eljutó hormon enzim (aromatáz) segítségével ösztrogénné alakul. Na bumm! – még a végén kiderül,hogy miattunk gazdagítjátok a hím egyedek számát az állatvilágban.
   Meséljek még érdekeset? Hát persze, hogy mesélek! Kétféle ember van: az egyik az a típus akinek ha gondjai vannak magába zárkózik és kedvenc válasza ilyenkor a : Hagyjál, nincs semmi! A másik kivesézi a bajait és elmeséli a barátnőnek egy kávé mellett, aztán kibukik belőle az orvosnál a váróban,a dugóban a buszon…Na melyik lehet a nő és melyik a férfi? Na ná, hogy mi lányok vagyunk a második eset! És mindez azért van így, mert az agyunk sem egyforma. Egyszerűen másra vagyunk hivatottak.
    Mivel nekünk nőknek a sors – nevezzük inkább genetikának- úgy osztotta a lapokat, hogy a jobb és bal-agyi hemiszféra közt jobb a kapcsolat, ezért mi a verbalitás és a komunikáció netovábbjai lettünk. Kétség sem férhet hozzá. Tudósok hosszas kutatások során megállapították, hogy a hölgyek gyorsabban ismernek fel arcokat és érzelmeket, jegyeznek meg neveket, jobbak a számolási képességeik (ezzel vitatkoznék) és ügyesebben fejezik ki gondolataikat. Míg párjaink térlátása, tájékozó képessége jobb és gyorsabb. Egy pillanatra itt megállnék! FIÚK nem vagytok ti jobbak a tájékozódásban, csak gyorsabbak! El is magyarázom… a férfi, ha idegen kőrnyezetben van, rögzít az emlékezetében 1,2 pontot.Ezek alapján tájékozódik. Míg mi nők ugyanúgy fotókat készítünk szép szemünkkel, csak mi többet. Mi 4,5 pontot rögzítünk –ezért tart tovább. Ha pedig az a bizonyos környezet változik, akkor nyugodtan támaszkodjunk hölgytársunk képességeire, mert Ő tudni fogja. (Csak térképet ne adjatok a kezünkbe!)
    Zárszóként: Szeressük egymást gyerekek!-avagy (és most gondoljunk párunkra! 🙂 ) „Ha lesz ökröd, lesz trágyád is és gabonádnak bősége az ökrödtől van.”

Hozzászólás